hundschampo mot klåda

Bra val mot irriterad hud

Har din hund problem med klåda och behöver du ett  skonsamt hundschampo? Irriterad och torr hud kan orsakas av ohyra eller svampinfektioner, men även en för varm och torr inomhusmiljö kan ge huden problem.
Ett  bra hundschampo som sälj av animigo.se  är Animigo Flea & Tick Shampo. Naturligt hundschampo mot obehag och klåda som orsakas av skadedjur. Detta är ett skonsamt,effektivt och prisvärt val.

Schampo berikat med havre

Detta fästing och lopp schampo är gjort av antibakteriella ingredienser och eteriska oljor, som lindrar obehag och klåda. Detta produkt rengör pälsen och hjälper till att stöta bort loppor och fästingar på ett skonsamt sätt. Det är även berikat med havre, som har en lugnande rogivande effekt på kliande och irriterad hud, samtidigt som det rengör och återfuktar huden och pälsen.

Motverkar hudinfektioner och bakteriebildning.

Hudproblem är en av de vanligaste anledningarna till att hundar behöver veterinärvård. Hundar få infektioner i huden orsakade av bakterier eller  jästsvampar. Vanliga symptom är att hunden får klåda och en  illaluktande päls.
Det motverkar hudinfektioner motverkar bakteriebildning och är även fuktbevarande. Detta schampo har ett neutralt pH-värde och är fritt från parabener och tvål. Det passar även bra för hundar med känslig hud. Animigos fästing- och loppschampo är perfekt för att förebygga och behandla ohyra.

Motverkar även angrepp av parasiter

Det kan minimera risken för att din hund angrips av parasiter, vilket kan förbättra ditt fyrbenta väns livskvalitet samtidigt som det rengör och återfuktar pälsen.
Schampot är framställt av ingredienser av högsta kvalitet, som lavendelolja, kamomillolja, avokadoolja, kokosolja och mandelolja. Det är skonsamt för pälsen och huden och hjälper till att avlägsna smuts och lösa upp besvärliga tovor så att pälsen åter blir blank och mjuk. Eftersom bett från loppor och fästingar kan orsaka klåda och irritation innehåller schampot även som vi tidigare har nämnt havre och antibakteriella oljor som lindrar besvären utan starka kemikalier .

Så här används produkten

Blöt  hundens päls ordentligt med ljummet vatten.
Gnugga in schampot i din hunds blöta päls, men undvik kontakt med ögonen, nosen, munnen och genitalierna. Massera in tills hela pälsen är täckt med lödder. Låt verka i minst 5-6 minuter. Använd schampot regelbundet för att motverka risken för loppor och fästingar. Denna produkt är speciellt utformad för att passa både katter och hundar. Om en irritation eller allergisk reaktion uppstår ska du dock kontakta en veterinär omedelbart.

Torka pälsen varsamt med en handduk, använd inte hårtork.
Kamma igenom pälsen efter torkning. Hoppas att detta kan hjälpa dig din hund att bli av med hudirritationen. Detta  prisvärda schampo på 500ml  hittar du hos >> www.animigo.se…

Pälsvård har inte enbart fysiska hälsofördelar, utan det kan även ha känslomässiga fördelar. Att vårda din hund visar att du bryr dig och stärker er känslomässiga relation.

Hur ofta bör man duscha och tvätta sin hund

Det finns inga generella regler för hur ofta din hund behöver schamponering och pälsvård – det kan variera från hund till hund. En korthårig ras kräver vanligtvis borstning en gång i månaden, medellånghåriga raser en gång i veckan och långhåriga raser varje dag. Oavsett hårlängden, så är det i allmänhet bra att tvätta din hund en gång i månaden .

Andra typer av hundvård

Andra typer av pälsvård som inte direkt är pälsrelaterade och som bör göras regelbundet är kloklippning omkring var 1-2 månad, tandborstning varje vecka och ögonrengöring med några dagars mellanrum. Tycker du att det är knepigt med kloklippning så finns det olika hund salonger som kan hjälpa dig med detta.

Behöver du hjälp att träna din hund via en webbkurs? Då kan du läsa mer om  vad du bör tänka på när du väljer en bra och prisvärd hundkurs.